Nye verk av Kjell Pahr-Iversen

Jeg ønsker med dette å invitere til utstilling i Galleri Dobloug, St. Olavs Gate 13 i Oslo. Utstillingen åpner lørdag 04. mars, og er min 13´ende utstilling i galleriet. Denne utstillingen vil bestå av 45 nye verk i olje og akryl på lerret, og som ved tidligere utstillinger, er også denne bygget omkring livet, som jeg oppfatter det, gjennom minner, myter og vår felles situasjon, som levende vesener blant andre levende vesener. Utstillingen er derfor delt inn i serier av tematiske sammenhenger.
De to største billed-rekkene har jeg kalt «Gulldraken og Sølvvinden» og «Insektlandskap». «Gulldraken og Sølvvinden» henter sitt utspring i myten om Ikaros, som ville fly inn i solen. Dette er en fortelling, som man finner varianter av i alle kulturer. I min versjon dreier det seg om Gulldraken til den japanske keiser, som kunne fly høyere enn noen, hjulpet av sin elskende vind. En dag fikk draken den idé, at den kunne fly enda høyere dersom den ble kvitt snoren, som keiseren holdt i.
Gulldraken kappet snoren, og falt øyeblikkelig til jorden. Serien «Insektslandskap» er bilder fra den lille verden, og av de organismer, som bebor marken og luften omkring oss. Å se inn i denne livsform, som teller flest organismer på jorden, blir, som en Gulliver, å tre inn i en verden av nærsyn. Videre vil utstillingen bestå av seriene «Min fars hage», «Keiserkrone», «Galaktisk tistel», «Soria Moria», «Morgen over Ararat» og flere andre.

Åpningstider Galleri Dobloug:
Tirsdag-fredag 11:00-16:00
Lørdag 11:00-15:00
Søndag 12:00-15:00

Jon Dobloug tlf 958 43 948

Har du noen spørsmål?

Her kan du sende inn din forespørsel, så blir du kontaktet for nærmere avtale.

Soria Moria

Format: 100x100cm
Medie: Olje på Lerret

Galaktisk Tistel

Format: 120x100cm
Medie: Olje på Lerret

Titananemone

Format: 120x100cm
Medie: Olje på Lerret

Herbarium

Format: 60x50cm
Medie: Olje på Lerret

Bakvendtland

Format: 40x50cm
Medie: Olje på Lerret

Insektgud

Format: 120x100cm
Medie: Olje på Lerret

Keiserkrone

Format: 100x80cm
Medie: Olje på Lerret

Columna Vertebralis

Format: 70x50cm
Medie: Olje på Lerret