Velkommen til 90-tallet

Nittiårene var for meg meget travle og arbeidsfylte år. Jeg holdt mange utstillinger. Det begynte allerede sommeren 1990 med å være gjesteutstiller til Olavsdagene i Trondheim. Deretter fulgte utstillinger i Bergen, Oslo, Tallin, Ålesund, Paris, La Ciotat, Haugesund, Moss og Notodden. Samt en stor retrospektiv utstilling i Musée des Beaux-Arts i Dunkerque og Rogaland Kunstmuseum.

Ikke nok med dette, jeg fikk nok en gang anledning til å bo og arbeide i la cité internationale des arts i Paris. Dette oppholdet i Paris fikk for meg og mine bilder, stor betydning. Jeg møtte og ble kjent med en av de ansvarlige for det botaniske institutt. Dermed fikk jeg anledning til å studere og tilnærme meg en større forståelse for naturens vekst-prinsipper, hvordan livsorganismen vokser og utbrer seg. Denne forståelsen forsøkte jeg å overføre til lerretet.

Del vil si å igangsette fargens- og formens vekst og bevegelser innenfor en firkant. Dette utviklet seg til en serie malerier som jeg kalte for “Herbarium”.